Patriarhia Romana  |  Centrul de presa BASILICA  |  Agentia de stiri BASILICA  |  Trinitas TV
    Miercuri, 24 iul. 2019
 
Emisiuni
Ascultati Radio Trinitas Live
  Radio Trinitas   >   Emisiuni

1. Emisiuni religioase

Cuvintele credinţei - o emisiune care aduce în prim-plan lecturi biblice şi din operele Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, adaptate la problemele ce se regăsesc în societatea contemporană. Emisiunea conţine, pe lângă lecturile biblice şi patristice, şi sinaxarul zilei, fiind difuzată în fiecare dimineaţă, de la orele 06.20.

Pãrinţii Bisericii, învãţãtorii noştri - emisiunea îşi propune o introducere în opera Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, însoţită de o meditaţie asupra învăţăturilor acestora. Viaţa şi scrierile lor sunt aduse în actualitate, emisiunea evidenţiind valoarea lor cãlãuzitoare şi formatoare.

Atlas biblic - o emisiune care doreşte să scoată în evidenţă faptul că Sfânta Scriptură nu este o carte oarecare, ci însăşi cheia vieţii şi a veşniciei noastre. Prin această emisiune, Radio TRINITAS vă invită, de fapt, să redescoperiţi bogăţia duhovnicească a Sfintei Scripturi. Puteţi asculta interviuri cu ierarhi ai Bisericii noastre sau cu profesori de teologie, documentare, portrete, lecturi şi exegeze biblice. "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate" (II Timotei 3, 16).

Dialogurile Trinitas - o emisiune în cadrul căreia Radio TRINITAS invită la dialog. Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, slujitori ai sfintelor altare, personalităţi ale vieţii publice din România, răspund la Dialogurile Trinitas, in fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 18.30.

Lumini pentru suflet - emisiunea aduce în prim plan cuvinte de învaţătură ale ierarhilor, duhovnicilor şi teologilor Bisericii Ortodoxe Române. Scopul urmărit este acela de a îmbogăţi duhovniceşte pe ascultători. Emisiunea poate fi ascultată în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu orele 21.00.

Cuvântul care zideşte - emisiune teologică, ce îşi propune abordarea de teme importante din spiritualitatea ortodoxă. Tematica este aleasă, de obicei, în concordanţă cu calendarul Bisericii Ortodoxe. Emisiunea poate fi ascultată în fiecare seară, de luni până vineri, de la orele 19.35.

Evanghelie şi viaţă - o dezbatere religioasă, care îşi propune să explice evanghelia duminicii din săptămâna respectivă. Emisiunea îi pregăteşte pe ascultători pentru a primi în suflete Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Evanghelie, dar şi pentru a-l împlini în viaţa de zi cu zi. Emisiunea este difuzată sâmbăta, de la orele 18.30.

File de istorie - emisiunea îşi propune să aducă în actualitate momente importante din trecut, în principal din istoria Bisericii. Astfel, puteţi asculta documentare interesante, vă puteţi întâlni cu mari personalităţi care au jucat un rol însemnat în istoria lumii, cu ierarhi sau părinţi ai Bisericii care au influenţat decisiv istoria creştinismului.

Viaţa Bisericii - difuzată în fiecare duminică, de la orele 07.00, emisunea cuprinde: calendarul religios al zilei, explicarea pericopei apostolice a duminicii, retrospectiva evenimentelor religioase din săptămâna care se încheie, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, explicarea pericopei evanghelice din duminica respectivă, un pelerinaj la un lăcaş de cult, răspunsuri duhovniceşti, relatări de la evenimentele importante care se petrec în Biserică, precum şi programul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, din aria de emisie a postului de radio TRINITAS.

Ortodoxia pe înţelesul tuturor - o emisiune care aduce la microfon profesori de la Seminariile teologice din ţară, pentru a oferi ascultătorilor amănunte despre Biserica Ortodoxă, explicaţii cu privire la învăţătura de credinţă ortodoxă, dar şi despre viaţa creştină, în duhul învăţăturii Bisericii. Se difuzează în fiecare duminică, după slujba Sfintei Liturghii.

Cuvânt de folos duhovnicesc - o emisiune difuzată sâmbăta şi duminica, de la orele 21.00. Prezintă cuvântul de învăţătură din ziua respectivă al PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române sau ale altor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Faptele credinţei - această emisiune se doreşte a fi un spaţiu de dialog, dar şi de meditaţie. Aduce la microfon slujitori ai sfintelor altare şi simpli credincioşi, care trăiesc credinţa prin fapte bune, în dorinţa de a oferi un exemplu demn de urmat ascultătorilor.

Pelerini la locurile sfinte - o emisiune dedicată, prin definiţie, pelerinajelor. Ştiind că lăcaşurile de cult au constituit dintotdeauna o chemare tainică pentru trăirea intensă a sentimentului creştin ortodox, Radio TRINITAS vă propune în fiecare săptămână un pelerinaj pe calea undelor.

Mapamond creştin – de luni până vineri, de la orele 20.05, Radio TRINITAS vă propune o întâlnire cu evenimente religioase importante, din ţară şi din lume.

2. Emisiuni culturale şi sociale

Viaţa Cetăţii - în concordanţă cu statutul său de emisiune - matinal, Viaţa Cetăţii vă pune la curent cu ceea ce se întâmplă în ţară şi în lume, oferindu-vă motive să începeţi o nouă zi binedispuşi şi bine informaţi. Calendarul zilei, actualitatea creştină internaţională, revista presei, evanghelia zilei, concurs şi răspunsuri duhovniceşti sunt doar câteva dintre rubricile pe care vi le propunem în această emisiune, neuitând, bineînţeles, muzica bună. În fiecare dimineaţă, de luni până sâmbătă, între orele 06.30 - 09.00.

România la zi - este emisiunea în cadrul căreia descoperiţi România aşa cum este ea. Aici puteţi vizita cele mai frumoase locuri din ţara noastră, puteţi afla informaţii economice interesante şi utile, noutăţi din Uniunea Europeană şi puteţi asculta muzică aleasă. De asemenea, medicul de gardă şi concursul emisiunii sunt alte câteva momente importante pe care le puteţi regăsi în cuprinsul emisiunii.

Cultural Express - Radio TRINITAS vă propune un tur radiofonic pe meridianele culturii şi printre note muzicale, în fiecare zi, de luni până vineri, la Cultural Express. Documentar despre sfinţii zilei, povestea vorbei şi concursul emisiunii sunt punctele centrale pe care această emisiune vi le propune, desigur, alături de muzică bine aleasă si informaţii culturale din întreaga lume.

Week-end magazin - plecând de la constatarea că oamenii sunt tot mai mai preocupaţi de problemele vieţii cotidiene, putem uşor concluziona că sfârşitul de săptămână înseamnă, de cele mai multe ori, o fărâmă de timp liber. Radio TRINITAS vă invită să petreceţi acest timp cu folos, la Week-end magazin. Sâmbăta, de la orele 12.30, puteţi asculta informaţii de pretutindeni, reportaje, muzică de calitate, precum şi materiale religioase.

Îngeraşul meu - Povestea de seară pentru copii - În fiecare seară, Radio TRINITAS îi invită lângă aparatele de radio pe cei mai mici ascultători ai săi, dar nu numai. Poveştile transmise de Radio TRINITAS au un caracter educativ, fiind special alese pentru a-i ajuta pe copii să înveţe principiile moralei creştine.

Credinţă şi sănătate - este o emisiune realizată de AMFOR - Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi din România, difuzată sâmbăta, la orele 12.05. Fiind o emisiune-dezbatere, aduce la microfon personalităţi ale lumii medicale româneşti, profesori de la Facultăţile de Medicină din ţară, studenţi sau persoane implicate în activitatea asociaţiei. Scopul acestei emisiuni este de a pune în lumină sfinţenia vieţii umane, care trebuie protejată şi respectată de fiecare dintre noi.

3. Emisiuni şi programe muzicale

Civilizaţia muzicii - o emisiune care se adresează iubitorilor muzicii, dar şi tuturor iubitorilor de cultură. Fiecare ediţie a acestei emisiuni se constituie într-o fascinantă incursiune în lumea muzicii. Programul se vrea o radiografie a unui interval istoric, a unei epoci, aducând în prim-plan portretul unui creator. Mergând după principiul "nevoia de a afla - plăcerea de a asculta", emisiunea prezintă muzică în calitatea sa de factor de instruire, dar şi ca mod de viaţă. Documentare, interviuri, eseuri, portrete, audiţii: în fiecare sâmbătă şi duminică, de la orele 20.05.

Pagini de folclor românesc - Radio TRINITAS vă propune o întâlnire cu folclorul autentic românesc, adresându-vă o invitaţie la cunoaşterea tradiţiilor populare, din diferite zone ale ţării. O emisiune care doreşte să promoveze valorile tradiţionale. În fiecare zi, începând cu orele 19.05.

Armonii de veghe - un program nocturn, care cuprinde muzică de diferite genuri, potrivită pentru suflet. În fiecare noapte, de la orele 02.00.

 
 Ultimele stiri
  Toate stirile
 
 
Copyright 2008 Radio Trinitas Toate dreapturile rezervate.
Adresa: Radio Trinitas, Patriarhia Română, Aleea Dealul Mitropoliei, Nr. 25, Sector 4, Bucureşti
E-mail: radio@trinitas.ro, Website: radio.trinitas.ro
Site realizat de dreamaker