Patriarhia Romana  |  Centrul de presa BASILICA  |  Agentia de stiri BASILICA  |  Trinitas TV
    SÔmbata, 22 feb. 2020
 
Emisiuni
Ascultati Radio Trinitas Live
  Radio Trinitas   >   Emisiuni

1. Emisiuni religioase

Cuvintele credin┼úei - o emisiune care aduce ├«n prim-plan lecturi biblice ┼či din operele Sfin┼úilor P─ârin┼úi ai Bisericii, adaptate la problemele ce se reg─âsesc ├«n societatea contemporan─â. Emisiunea con┼úine, pe l├óng─â lecturile biblice ┼či patristice, ┼či sinaxarul zilei, fiind difuzat─â ├«n fiecare diminea┼ú─â, de la orele 06.20.

P├úrin┼úii Bisericii, ├«nv├ú┼ú├útorii no┼čtri - emisiunea ├«┼či propune o introducere ├«n opera Sfin┼úilor P─ârin┼úi ai Bisericii, ├«nso┼úit─â de o medita┼úie asupra ├«nv─â┼ú─âturilor acestora. Via┼úa ┼či scrierile lor sunt aduse ├«n actualitate, emisiunea eviden┼úiind valoarea lor c├úl├úuzitoare ┼či formatoare.

Atlas biblic - o emisiune care dore┼čte s─â scoat─â ├«n eviden┼ú─â faptul c─â Sf├ónta Scriptur─â nu este o carte oarecare, ci ├«ns─â┼či cheia vie┼úii ┼či a ve┼čniciei noastre. Prin aceast─â emisiune, Radio TRINITAS v─â invit─â, de fapt, s─â redescoperi┼úi bog─â┼úia duhovniceasc─â a Sfintei Scripturi. Pute┼úi asculta interviuri cu ierarhi ai Bisericii noastre sau cu profesori de teologie, documentare, portrete, lecturi ┼či exegeze biblice. "Toat─â Scriptura este insuflat─â de Dumnezeu ┼či de folos spre ├«nv─â┼ú─âtur─â, spre mustrare, spre ├«ndreptare, spre ├«n┼úelep┼úirea cea ├«ntru dreptate" (II Timotei 3, 16).

Dialogurile Trinitas - o emisiune în cadrul căreia Radio TRINITAS invită la dialog. Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, slujitori ai sfintelor altare, personalităţi ale vieţii publice din România, răspund la Dialogurile Trinitas, in fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 18.30.

Lumini pentru suflet - emisiunea aduce ├«n prim plan cuvinte de ├«nva┼ú─âtur─â ale ierarhilor, duhovnicilor ┼či teologilor Bisericii Ortodoxe Rom├óne. Scopul urm─ârit este acela de a ├«mbog─â┼úi duhovnice┼čte pe ascult─âtori. Emisiunea poate fi ascultat─â ├«n fiecare zi, de luni p├ón─â vineri, ├«ncep├ónd cu orele 21.00.

Cuv├óntul care zide┼čte - emisiune teologic─â, ce ├«┼či propune abordarea de teme importante din spiritualitatea ortodox─â. Tematica este aleas─â, de obicei, ├«n concordan┼ú─â cu calendarul Bisericii Ortodoxe. Emisiunea poate fi ascultat─â ├«n fiecare sear─â, de luni p├ón─â vineri, de la orele 19.35.

Evanghelie ┼či via┼ú─â - o dezbatere religioas─â, care ├«┼či propune s─â explice evanghelia duminicii din s─âpt─âm├óna respectiv─â. Emisiunea ├«i preg─âte┼čte pe ascult─âtori pentru a primi ├«n suflete Cuv├óntul lui Dumnezeu din Sf├ónta Evanghelie, dar ┼či pentru a-l ├«mplini ├«n via┼úa de zi cu zi. Emisiunea este difuzat─â s├ómb─âta, de la orele 18.30.

File de istorie - emisiunea ├«┼či propune s─â aduc─â ├«n actualitate momente importante din trecut, ├«n principal din istoria Bisericii. Astfel, pute┼úi asculta documentare interesante, v─â pute┼úi ├«nt├ólni cu mari personalit─â┼úi care au jucat un rol ├«nsemnat ├«n istoria lumii, cu ierarhi sau p─ârin┼úi ai Bisericii care au influen┼úat decisiv istoria cre┼čtinismului.

Via┼úa Bisericii - difuzat─â ├«n fiecare duminic─â, de la orele 07.00, emisunea cuprinde: calendarul religios al zilei, explicarea pericopei apostolice a duminicii, retrospectiva evenimentelor religioase din s─âpt─âm├óna care se ├«ncheie, at├ót pe plan intern, c├ót ┼či pe plan extern, explicarea pericopei evanghelice din duminica respectiv─â, un pelerinaj la un l─âca┼č de cult, r─âspunsuri duhovnice┼čti, relat─âri de la evenimentele importante care se petrec ├«n Biseric─â, precum ┼či programul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Rom├óne, din aria de emisie a postului de radio TRINITAS.

Ortodoxia pe ├«n┼úelesul tuturor - o emisiune care aduce la microfon profesori de la Seminariile teologice din ┼úar─â, pentru a oferi ascult─âtorilor am─ânunte despre Biserica Ortodox─â, explica┼úii cu privire la ├«nv─â┼ú─âtura de credin┼ú─â ortodox─â, dar ┼či despre via┼úa cre┼čtin─â, ├«n duhul ├«nv─â┼ú─âturii Bisericii. Se difuzeaz─â ├«n fiecare duminic─â, dup─â slujba Sfintei Liturghii.

Cuv├ónt de folos duhovnicesc - o emisiune difuzat─â s├ómb─âta ┼či duminica, de la orele 21.00. Prezint─â cuv├óntul de ├«nv─â┼ú─âtur─â din ziua respectiv─â al PF P─ârinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Rom├óne sau ale altor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Rom├óne.

Faptele credin┼úei - aceast─â emisiune se dore┼čte a fi un spa┼úiu de dialog, dar ┼či de medita┼úie. Aduce la microfon slujitori ai sfintelor altare ┼či simpli credincio┼či, care tr─âiesc credin┼úa prin fapte bune, ├«n dorin┼úa de a oferi un exemplu demn de urmat ascult─âtorilor.

Pelerini la locurile sfinte - o emisiune dedicat─â, prin defini┼úie, pelerinajelor. ┼×tiind c─â l─âca┼čurile de cult au constituit dintotdeauna o chemare tainic─â pentru tr─âirea intens─â a sentimentului cre┼čtin ortodox, Radio TRINITAS v─â propune ├«n fiecare s─âpt─âm├ón─â un pelerinaj pe calea undelor.

Mapamond cre┼čtin ÔÇô de luni p├ón─â vineri, de la orele 20.05, Radio TRINITAS v─â propune o ├«nt├ólnire cu evenimente religioase importante, din ┼úar─â ┼či din lume.

2. Emisiuni culturale ┼či sociale

Via┼úa Cet─â┼úii - ├«n concordan┼ú─â cu statutul s─âu de emisiune - matinal, Via┼úa Cet─â┼úii v─â pune la curent cu ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n ┼úar─â ┼či ├«n lume, oferindu-v─â motive s─â ├«ncepe┼úi o nou─â zi binedispu┼či ┼či bine informa┼úi. Calendarul zilei, actualitatea cre┼čtin─â interna┼úional─â, revista presei, evanghelia zilei, concurs ┼či r─âspunsuri duhovnice┼čti sunt doar c├óteva dintre rubricile pe care vi le propunem ├«n aceast─â emisiune, neuit├ónd, bine├«n┼úeles, muzica bun─â. ├Än fiecare diminea┼ú─â, de luni p├ón─â s├ómb─ât─â, ├«ntre orele 06.30 - 09.00.

Rom├ónia la zi - este emisiunea ├«n cadrul c─âreia descoperi┼úi Rom├ónia a┼ča cum este ea. Aici pute┼úi vizita cele mai frumoase locuri din ┼úara noastr─â, pute┼úi afla informa┼úii economice interesante ┼či utile, nout─â┼úi din Uniunea European─â ┼či pute┼úi asculta muzic─â aleas─â. De asemenea, medicul de gard─â ┼či concursul emisiunii sunt alte c├óteva momente importante pe care le pute┼úi reg─âsi ├«n cuprinsul emisiunii.

Cultural Express - Radio TRINITAS v─â propune un tur radiofonic pe meridianele culturii ┼či printre note muzicale, ├«n fiecare zi, de luni p├ón─â vineri, la Cultural Express. Documentar despre sfin┼úii zilei, povestea vorbei ┼či concursul emisiunii sunt punctele centrale pe care aceast─â emisiune vi le propune, desigur, al─âturi de muzic─â bine aleas─â si informa┼úii culturale din ├«ntreaga lume.

Week-end magazin - plec├ónd de la constatarea c─â oamenii sunt tot mai mai preocupa┼úi de problemele vie┼úii cotidiene, putem u┼čor concluziona c─â sf├ór┼čitul de s─âpt─âm├ón─â ├«nseamn─â, de cele mai multe ori, o f─âr├óm─â de timp liber. Radio TRINITAS v─â invit─â s─â petrece┼úi acest timp cu folos, la Week-end magazin. S├ómb─âta, de la orele 12.30, pute┼úi asculta informa┼úii de pretutindeni, reportaje, muzic─â de calitate, precum ┼či materiale religioase.

├Ängera┼čul meu - Povestea de sear─â pentru copii - ├Än fiecare sear─â, Radio TRINITAS ├«i invit─â l├óng─â aparatele de radio pe cei mai mici ascult─âtori ai s─âi, dar nu numai. Pove┼čtile transmise de Radio TRINITAS au un caracter educativ, fiind special alese pentru a-i ajuta pe copii s─â ├«nve┼úe principiile moralei cre┼čtine.

Credin┼ú─â ┼či s─ân─âtate - este o emisiune realizat─â de AMFOR - Asocia┼úia Medicilor ┼či Farmaci┼čtilor Ortodoc┼či din Rom├ónia, difuzat─â s├ómb─âta, la orele 12.05. Fiind o emisiune-dezbatere, aduce la microfon personalit─â┼úi ale lumii medicale rom├óne┼čti, profesori de la Facult─â┼úile de Medicin─â din ┼úar─â, studen┼úi sau persoane implicate ├«n activitatea asocia┼úiei. Scopul acestei emisiuni este de a pune ├«n lumin─â sfin┼úenia vie┼úii umane, care trebuie protejat─â ┼či respectat─â de fiecare dintre noi.

3. Emisiuni ┼či programe muzicale

Civiliza┼úia muzicii - o emisiune care se adreseaz─â iubitorilor muzicii, dar ┼či tuturor iubitorilor de cultur─â. Fiecare edi┼úie a acestei emisiuni se constituie ├«ntr-o fascinant─â incursiune ├«n lumea muzicii. Programul se vrea o radiografie a unui interval istoric, a unei epoci, aduc├ónd ├«n prim-plan portretul unui creator. Merg├ónd dup─â principiul "nevoia de a afla - pl─âcerea de a asculta", emisiunea prezint─â muzic─â ├«n calitatea sa de factor de instruire, dar ┼či ca mod de via┼ú─â. Documentare, interviuri, eseuri, portrete, audi┼úii: ├«n fiecare s├ómb─ât─â ┼či duminic─â, de la orele 20.05.

Pagini de folclor rom├ónesc - Radio TRINITAS v─â propune o ├«nt├ólnire cu folclorul autentic rom├ónesc, adres├óndu-v─â o invita┼úie la cunoa┼čterea tradi┼úiilor populare, din diferite zone ale ┼ú─ârii. O emisiune care dore┼čte s─â promoveze valorile tradi┼úionale. ├Än fiecare zi, ├«ncep├ónd cu orele 19.05.

Armonii de veghe - un program nocturn, care cuprinde muzică de diferite genuri, potrivită pentru suflet. În fiecare noapte, de la orele 02.00.

 
 Ultimele stiri
  Toate stirile
 
 
Copyright 2008 Radio Trinitas Toate dreapturile rezervate.
Adresa: Radio Trinitas, Patriarhia Rom├ón─â, Aleea Dealul Mitropoliei, Nr. 25, Sector 4, Bucure┼čti
E-mail: radio@trinitas.ro, Website: radio.trinitas.ro
Site realizat de dreamaker